2010 m. lapkričio 20 d., šeštadienis

Ką daryti, kad išvažiuotum studijuoti svetur?

Daug kam kylą klausimų kaip išvažiuoti studijuoti pagal Erasmus programą, kada vyksta atranka, kada sužinai ar esi priimtas ir pan. Pamėginkime dalį klausimų eliminuoti :)
Toliau pateikiama informacija apie Erasmus dalyvių atranką KTU informatikos fakultete 2008-ais metais. Šiuo metu gali būti kažkokių pakeitimų.

  1. Pirmiausiai reikia užsiregistruoti anglų kalbos egzaminui ir atėjus reikiamai dienai jį išlaikyti. Viskas vyksta vasario gale, kovo pradžioje. Reikia sekti skelbimus fakultete.
  2. Po to turite užsiregistruoti fakultete, kad dalyvausite Erasmus programos atrankoje.
  3. Pasirašyti motyvacinį laišką, kodėl norite studijuoti pasirinktame universitete. Užpildyti anketą, kurioje reikia įrašyti pageidaujamus universitetus prioriteto tvarka.
  4. Atiduoti anglų testo rezultatus, motyvacinį laišką ir anketą fakulteto koordinatoriui. Ir laukti kol bus suorganizuotas fakultete pokalbis su kandidatais. Jis kiek pamenu būna kovo pabaigoje.
  5. Sudalyvauti pokalbyje dėl patekimo į Erasmus programą. Po pokalbio jau žinosite kur gavotę vietą.
  6. Priklausomai nuo semestro kuriuo norite išvažiuoti reikia dokumentus pradėti tvarkytis. Kas rudenį išvažiuoja tie tvarkosi anksčiau. O kas išvažiuoja pavasarį, tai turi susitvarkyti iki spalio 1 d. (jei važiuojate į Daniją). Reikia išsiųsti dokumentus priimančiai institucijai (universitetui į kurį išvažiuojate).
  7. Sulaukti patvirtinimo, kad esate priimtas ir toliau tvarkytis dokumentus, apie kuriuos praneša priimančioji institucija.
Informacija apie Erasmus atranką KTU.

Gerų įspūdžiu Erasmus studijose!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą